perjantai 24. maaliskuuta 2017

Vatsan kautta -ruokakabaree

Olen aina halunnut nähdä Moulin Rougen kabareen Pariisissa. Sitä odotellessa olin
eilen isommalla porukalla katsomassa Krapin Pajalla Tuusulassa Vatsan kautta -kabareeta. Muutama huomio esityksestä: Tarkistin Wikipediasta kabareen määritelmän: se on viihteen muoto, joka yhdistää laulua, tanssia, komediaa ja teatteria. Esitys täyttää kaikki nuo kriteerit kunnialla. Lisäksi mukana oli yksi ohjelmanumero, johon oli sisällytetty sirkustaidetta.
Ravintola ja hotelli Krapin pihapiiriin on juuri noussut Krapin paja, jossa näytös tapahtui. Paja on rakennettu kulttuuritilaksi, jossa on tarkoitus pitää musiikki- ja teatteri- sekä poikkitaiteellisia esityksiä. Erityisesti kabareen esittämiseen paikka on mitä mainioin yläkerran parvineen ja baareineen ja myös orkesterille oli rakennettu oma lava toiseen kerrokseen.
Joitakin vuosia sitten meillä oli Porvoon kansalaisopiston lausujien kanssa runoesitys samalla teemalla. Ruoka on helppo aihe, koska se on meille kaikille yhteistä. Krapin Pajan esitys oli hauska ja viihdyttävä. Tanssikoreografiat oli harjoiteltu huolellisesti. Live-orkesteri vie esityksen vielä uudelle tasolle verrattuna taustanauhoituksiin. Ainoa asia mikä jäi harmittamaan oli se, että taustamusiikki oli säädetty niin kovalle, etten paikoitellen meinannut saada selvää laulusta, vaikka kaikki laulajat mitä ilmeisimmin osasivat käyttää rohkeasti ääntään. Tähän saattoi vaikuttaa sijaintini kaiuttimen vieressä lavan sivulla. Kokonaisuus jäi kuitenkin kiitettävän puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti