sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

My Life In Journals

Tämän postauksen aiheena on, kuten otsikkokin kertoo, erilaiset bujon tapaiset muistikirjat elämässäni. 


Ihastuin bullet journal -ideaan muutamia vuosia sitten nähdessäni kirjakaupassa mallin. Sen jälkeen olen kokeillut myös valmiiden kalenterien koristelua, mutta kyllä bujo on enemmän minun tyyliäni. Sen jälkeen bujo-perheeni on kasvanut kolmella hankinnalla, joista viimeisen tein tänään. Seuraavassa esittelen rakkaat muistikirjani ja mihin niitä käytän. 


Se oikea ja alkuperäinen bullet journal 

Tänne laitan:

-päivittäiset muistiinpanot

-vuodenaikakohtaiset bucket list -listat (Bucket list on eräänlainen lista siitä mitä aion ainakin tehdä minäkin vuodenaikana. Tähän voi löytää hurjasti inspiraatiota esimerkiksi Pinterestistä, joka on pullollaan erilaisia bucket list -listoja.)

-siivous-trackerit (Huomasin jo varhain, että minulla ei ole energiaa pitää yllä esimerkiksi päiväkohtaisia mood- tracker -listoja, mutta siivous-trackereitä haluan sisällyttää bujooni. 

-kuukausikohtaiset koristelut: vuonna 2022 ensimmäisen  puolen vuoden teemana on dark academia ja sen takia minulla on tällä hetkellä mustasivuinen  bujo. Koin sen aluksi haasteeksi, mutta olen vihdoin löytänyt valkoiset posca-tussit ja olen todella tyytyväinen niiden jälkeen bujossani. Suosittelen niitä hieman korkeammasta hinnasta huolimatta!   

-tulevaisuuden suunnitelmissa on sisällyttää bujoon ehkä jonkunlaisia pidemmän aikavälin tavoitelistoja tai vaikka meal plannereita

Commonplace book

Commonplace -book -kirjan ideaa olenkin käsitellyt blogissani jo aimemmin, joten tässä ainoastaan kuva nykyisestä, ja kolmesta kirjanmerkistä, jotka askartelin. Kirja on nuuna Hämeenpuiston Vihkokaupasta.

Film & TV journal

Tätä en ole käyttänyt vielä paljon, mutta ajatus on hauska: kirjataan elokuvista tai TV-sarjoista mm. elokuvan perustietojen lisäksi paras kohtaus, oma arvio elokuvasta sekä muita muistiinpanoja (minun tapauksessani erityisesti elokuvan musiikki). Ja jos joku miettii, minne kirjaan lukemani kirjat, niin ne olen kirjannut jo vuosia Goodreadsiin.

Financial planner

Oikeastaanhan olen sitä mieltä, että minulla on jo tarpeeksi plannereita, mutta somessa tuli taas vastaan niin houkutteleva ajatus, että piti tilata vielä yksi :) Olen jo kauan miettinyt, että omaa rahankäyttöä olisi hyvä seurata enemmän, joten tänään tilasin itselleni Etsystä Financial Plannerin. Toki raha-asioita voisi seurata bujon sisälläkin ja paljon halvemmalla, mutta jostain syystä ajatus erillisestä rahapäiväkirjasta tuntui nyt mukavalta. Jään innokkaana odottamaan tilauksen saapumista.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti