perjantai 1. kesäkuuta 2018

Uuden edessä - alkukesän mietiskelyä

Eilen olin mukana juhlistamassa opiskelutovereiden valmistumista kondiittoreiksi. Omat tunnelmani olivat haikeat, mutta myös jonkin verran helpottuneet. Kondiittoriopettajani kutsui meitä valmistuvia opiskelijoita taiteilijoiksi. Se kuulosti hienolta. Itselläni valmistuminen siirtyi elokuulle, koska menen tekemään näytöt harjoittelupaikkaani vasta elokuussa.

Kolme vuotta sitten minulla oli selvät suunnitelmat: parin vuoden opiskelu ja sitten vain oma yritys pystyyn. En edes suunnitellut suorittavani kondiittorin ammattitutkintoa jatkona leipuri-kondiittorin perustutkinnolle. Nyt olen tyytyväinen, että tein niin. Entä oma yritys? Olen ehkä himpun verran lähempänä sen perustamista kuin kolme vuotta sitten, mutta en paljon. On niin monia asioita joita pitää vielä miettiä.

Koska yrityksen perustaminen näyttää tässä vaiheessa vielä jonkin verran epävarmalta, olen miettinyt muitakin juttuja syksyksi. Sain opiskelupaikan Koulutuskeskus Salpauksesta Lahdesta, visuaalisen markkinointiviestinnän ohjelmasta, joka kestää vuoden. En ole vahvistanut vielä osallistumistani, mutta nyt näyttää vahvasti siltä, että otan paikan vastaan. Opiskelua varten tarvitsen myös työpaikan, joka liittyy alaan. Kuten sanottu, alun perin minulla ei ollut tarkoitus opiskella näin paljon. Mutta jotenkin visuaalisuus on tuntunut jo jonkin aikaa olevan se juttu, jonka parissa haluaisin työskennellä. Joten yksi asia johti toiseen ja... niin... Toki kondiittorinakin saa toteuttaa itseään. Lisäksi tuo visuaalisen markkinointiviestinnän ohjelma sisältää vain pari lähipäivää kuussa, joten se ei tunnu niin paljon "koululta".

Parin päivän päästä lähden ajelemaan kohti Itä-Suomea, jossa vietän jälleen kesän, tosin en yövy mökillämme kuten viime kesänä. Mukaan lähteen ainakin akryylimaalausvärejä, siveltimiä ja paperia sekä Margaret Atwoodin "Orjattaresi", joka alkaa myös televisiossa ensi viikolla.

Alla vielä kuva kondiittorin taitotyöstä, jonka suoritin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti