lauantai 8. lokakuuta 2016

Kurpitsapiirasta







Halloweenia odotellessa voi herkutella sesongin kasviksella eli kurpitsalla.

Pohja:
Kaupan valmis murotaikinapohja (toki voi tehdä itsekin)
voita vuoan voiteluun
Täyte:
2,5 dl kurpitsasosetta (valmistin itse keittämällä kokoon talvikurpitsan paloja ja vettä ja soseuttamalla sitten)
2 munaa
3/4 dl ruokokidesokeria
2 dl kuohukermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl piparkakkumaustetta
100 g mieleistäsi suklaata, minä käytin maitosuklaata

Voitele piirakkavuoka (läpimitta 29 cm) ja painele sulanut murotaikina sen pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Laske sitten uunin lämpötila 175 asteeseen.
Valmista täyte:
Vatkaa munia ja sokeria muutama minuutti. Sekoita muna-sokeriseos, kerma ja tuorejuusto keskenään ja jaa sitten täyte kahteen osaan. Sekoita kurpitsasose ja piparkakkumauste toiseen täytteeseen ja sulatettu suklaa toiseen. Kaada vaalea täyte pohjan päälle ja laita sitten lusikalla suklaatäytettä kasoihin vaalean täytteen päälle. Muodosta täytteestä tikun avulla pyörteitä. Paista 175 asteessa uunissa noin 25-30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti